Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.09.2021 00:15

Președintele vârstnicilor din Dâmbovița semnalează…


A A

Pensionarii se simt batjocoriți de guvernanți!

Pensionarii se simt batjocoriți de guvernanți!

*Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa a declarat că, în continuare, Guvernul României nu este preocupat de problemele cu care se confruntă pensionarii din România

*Acesta spune că vârstnicii se simt ignorați și umiliți de autoritățile centrale ale statului, care par mai degrabă preocupate de interesele politice

 

,,Suntem în continuare ignorați de organele centrale ale statului. Din acest motiv, a fost formulată o notă de protest ce a fost transmisă la Președintele României, Guvernul României și Parlamentul României în ceea ce privește problemele grele cu care se confruntă pensionarii la ora actuală”.

Mobilizare generală a pensionarilor, atât de la nivel județean, cât și de la nivel național! Președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa a declarat că, în continuare, Guvernul României nu este preocupat de problemele cu care se confruntă pensionarii din România. Acesta spune că vârstnicii se simt ignorați și umiliți de autoritățile centrale ale statului, care par mai degrabă preocupate de interesele politice. Se apropie tot mai mult anotimpul rece, iar organizațiile județene și centrale ale pensionarilor s-au întrunit pentru a semnala mai multe probleme cu care vârstnicii din toată țara se confruntă acum, când inflația este în plină creștere, iar pensiile au rămas pe loc. 

,, Cele mai grele probleme, odată cu venirea timpului friguros, este creșterea costului vieții prin majorarea facturilor la energie, gaze, alimente, medicamente și alte produse. De aceea, noi considerăm că aceste confruntări politice de la nivel național, la nivelul partidelor și Parlamentului, face decât ca pensionarii să se simtă umiliți. Am așteptat de atâta vreme o poziție concretă din partea Guvernului privind indexarea pensiilor, cu inflația. Am fi vrut ca măcar pe 1 octombrie, de Ziua Internațională a Vârstnicilor, să fie mărite pensiile. Pentru guvernanți nu asta e prioritate se pare. Noi toți am făcut front comun, consiliile județene ale persoanelor vârstnice din țară, iar săptămâna viitoare, Federația Națională a Pensionarilor din România organizează o întâlnire cu cei de la Ministerul Muncii, cu privire la doleanțele pe care le au cei care necesită să fie rezolvate. Pentru această categorie nu se mai face nimic și nici pentru celelalte categorii defavorizate. Pensionarii au contribuit o viață întreagă la dezvoltarea țării, 40 și ceva de ani am dus țara la un anumit nivel și nu ni se arată nici-o recunoștință” , a semnalat președintele pensionarilor din Dâmbovița, Gheorghe Popa.

Acesta a mai anunțat că săptămâna viitoare va avea loc o întrunire a Comisiilor de Dialog Social, la nivel județean, în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe probleme cu care vârstnicii din Dâmbovița se confruntă în acest moment.

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Alte patru localități au intrat în scenariul Galben!
Jandarmii, la datorie la evenimentele de la Runcu și Mănești
36.000 lei oferiți de biserică pentru tratament medical
Grefieri pentru judecătoriile din circumscripția Dâmbovița
Borsetă cu acte, bani și telefoane înapoiată de jandarmii montani unui ploieștean
Campania „M.A.I. etic, M.A.I. integru”
Deschiderea noului an școlar, în siguranță!
„La porumb și floarea soarelui, producțiile nu sunt dintre cele mai bune”
Explozie de cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore
Începerea noului an școlar prinde multe unități de învățământ pe ,,picior greșit”
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Caracterizări – acuze fără fond

De bună seamă că nu sunt într-atât de naiv încât să nu-mi dau seama că etichetările  vituperatoare pe care și le aruncă peste gard, dar și în piața publică, partidele, reciproc, sunt, așa de ochii lumii, pentru a impresiona pe cei mai slabi de cuget, majoritatea electoratului, și a-și croi, astfel, un drum la guvernare sau pentru a rămâne acolo, adică la Putere.

[citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale