Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro13.09.2021 00:13

Editorial


A A

Cu pâra la Înaltele Porți, precum copiii de grădiniță

Cu pâra la Înaltele Porți, precum copiii de grădiniță

Este de necrezut ce se petrece în furtunoasa noastră viață politică, s-a ajuns la un absurd incredibil. Păi cum, dom`le, să dai fuga cu pâra-n proțap dumneata, prim-ministrul României, Vasile Florin Cîțu, pe la Înaltele Porți de la Bruxelles/Strasbourg, de la Paris, Washington, și New York, ba și de la Ierusalim, și, după cum am aflat off the record, și din nebuloasa Andromeda, este de toată jena, exact ca la grădiniță când Gigel se plânge educatoarei că, Ionel, tovarășa, pardon, doamna, nu vrea să-mi dea și mie olița, este un prost.

Aici s-a ajuns. Nu numai primul-ministru, ci o grămadă de politicieni/politruci ratați au dat în mintea copiilor. Păi să pârăști pe unde apuci că Alianța pentru Unirea Românilor este xenofob/antisemit, antieuropean, extremist naționalist doar pentru că s-a aliat, conjunctural, cu USR/PLUS, ca să te alunge din scaunul de prim-ministru, este de bezna minții. Aș vrea și eu să știu care sunt dovezile irefutabile. Așadar, până la proba contrarie, nu-l cred pe Cîțu nici dacă și-ar da cuvântul de onoare.

Dar, din păcate, pâra asta pe la Înaltele Porți care, de fapt, este boală veche românească, de pe vremea când boierii umblau cu pâra împotriva unor voievozi pe la Înalta Poartă otomană de la Istanbul, iar ceva mai târziu, în "obsedantul deceniu" al stalinizării României, politrucii bolșevizați valahi se turnau unii pe alții la Înalta Poartă a "tătucului" Stalin de la Kremlin.

Și, de boala asta, boierii politruci din vremurile noastre nu s-au lecuit, și nici nu sunt semne că se vor lecui, pentru că pofta asta dementă de a se înfrupta din averea neamului românesc, lăsând neamul în sărăcie lucie, deci de a se cocoța la butoanele Puterii, nu le dă pace nici în somn. De acord, să fie alungat păgubosul de Cîțu din Palatul Victoria, și după? Să rămânem pe cap cu de-alde Barna și Cioloș? Ar fi să ne rămână osu-n gât. S-o dăm pe anticipate? Poate, și? Vedeți, ne aflăm de trei decenii cu "sabia lui Democles" deasupra capului.

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cyborgmolohul, atac la existența națiunii române
Cyborgmolohul, atac la existența națiunii române
La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (II)
La a 54-a Crizantemă muzicală târgovișteană (I)
România neputinței postdecembriste
Idiohabarniștii și furia din stradă
„Ne-a ajuns cuțitul la os!”
Bulina roșie (II)
Bulina roșie (I)
Domnul președinte joacă golf...
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale